Super lekker bananenbrood. 19 augustus 2022


Bananen, heel lekker fruit, maar soms zijn ze ook snel erg rijp en dan willen onze kindjes ze zo niet meer eten. Wel in een bananenbrood, dat ik zelf ook superlekker vind. Het staat bij ons mee op de ontbijttafel of bij de lunch en ook als vieruurtje is het erg in trek. Graag deel ik mijn recept voor dit heerlijke brood

Je hebt nodig:

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 200 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 125 g bakboter
  • citroensap
Zo maak je het

  • Vet een cakevorm in met een beetje boter (niet diegene die boven op het lijstje staat)
  • Verwarm je oven voor op 180 °C
  • Klop de suiker en de boter samen op tot een schuimige massa
  • Splits de eieren in 2
  • Klop de eiwitten op tot sneeuw
  • Voeg de eierdooiers 1 voor 1 bij het eier-botermengsel
  • Meng de bloem en bakpoeder door elkaar en zeef het boven het eier-botermengsel. Klop goed door
  • Pureer de bananen met een scheutje citroensap
  • Roer de bananenpuree door het beslag
  • Schep er voorzichtig de eiwitten door
  • Giet het beslag in de vorm en zet het in de oven voor 45 minuten
  • Controleer of het brood gaar is door er met een vork in te prikken. Hangt er niets meer aan de vork dan is het brood klaar.
  • Laat afkoelen op een rooster (wij beginnen er al vaak van te eten als het nog een beetje warm is)
Het fijne aan bananenbrood is dat het geen ervaring vraagt en je er als beginnend bakker zeker mee aan de slag kunt.

Smakelijk!!!

Liefs,

Sofie


 

Reacties

Populaire posts