Confituur, gelei en een vleugje weemoed. Donderdag 28 juli 2022

 

Een nieuwe dag... Met spinnen van de grijze vacht. Met soep maken van verse groenten uit de tuin. Een heerlijke wok met verse groenten uit de tuin op het menu voor 's avonds en... confituur maken van aardbeien. Ik vind dat heerlijk om te doen. Confituur maken. Vooral het allerlaatste stukje, een likje nemen uit de lege pot met de vingers. Confituur maken heb ik geleerd van mijn grootmoeder. Die had kilo's fruit op de boerderij en die moesten allemaal verwerkt worden. Van confituur, tot gelei (want dat is niet hetzelfde!) tot ingemaakt in grote potten. Die dan stonden de blinken op de schappen in de kelder. Rijen vol voor tijdens het najaar, winter en voorjaar. Ingemaakte krieken, niets lekkerders dan dat. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Krieken inmaken. Wel tomaten. Maar dat is pas voor volgende maand. Nu eerst confituur. Van bramen en vandaag van aardbeien. Ondertussen staan er al 30 potten te blinken, met bijhorend handgeschreven etiketje (want ook dat hoort erbij natuurlijk) voor in het najaar, de winter en het voorjaar. Heerlijk (met een vleugje weemoed naar ons moemoe)


Fijne avond,

Sofie

Reacties

Populaire posts